12 sfaturi pentru poze reusite. Usor de pus in practica.

12 sfaturi pentru poze reusite. Usor de pus in practica.

     In articolul de fata va dezvalui 12 sfaturi pentru o poza-fotografie reusita oriunde si oricand. La birou, acasa, cu colegii, prietenii sau chiar in ziua marelui tau eveniment, cele 12 sfaturi pot face diferenta.
    Sunt cateva reguli simple si practice care dau rezultate garantatee si pot fi aplicare de oricine cu usurinta si fara nici un cost.

#1 Lumina. ´╗┐´╗┐Fara lumina nu putem avea o fotografie, aceasta fiind componenta ei cea mai importanta. Priviti in jurul vostru si cautati cea mai buna  sursa de lumina, poate fi o fereastra, o lampa sau flash-ul de la telefon. De preferat este lumina naturala, dimineata sau seara, din fata sau lateral, dintr-un unghi  cuprins intre 0 - 45 grade.
         

    Urmatoarele sfaturi, la fel de importante tin de postura si implicit de coloana vertebrala careia trebuie sa ii imprimam forma naturala de S.

 #2 Zona cervicala (gatul) intinsa cat mai mult pentru a da o forma alungita capului, pentru un plus de gratie si atitudine.

 #3 Zona toracica, care este responsabila pentru postura, trebuie de asemenea alungita cat mai mult pentru a da senzatia de incredere de sine si putere. Ajuta, daca inainte de declansare tragem puternic aer in piept.

 #4 Zona lombara ar trebui sa fie intotdeauna curbata. Aceasta zona este responsabila pentru a face pe cineva sa para mai svelt si in acelasi timp poate da un plus de eleganta in fotografie.

    In orice fotografie vom aparea, vrem sa fim imortalizati in cea mai buna varianta a noastra, tinand cont de cele 12 sfaturi pentru fotografii reusite, putem crea un automatism fotogenic :D.

 #5 Adoptati o pozitie comoda. Mutati-va centrul de greutate pe un picior, sprijiniti-va de ceva sau asezati-va, important e sa stati comod si sa va simtiti relaxat.

   Ce sa facem cu bratele?

 #6 Evitati sa tineti bratele intr-un unghi de 90 de grade. E incomod si in poze va aparea nenatural. Le putem strange intr-un unghi mult mai ascutit sau le lasam deschise in unghiuri mai largi de 90 care le va da o energie fluida si un aer mai melancolic.

#7 Evitati sa lasati bratele drepte si lipite de corp, asta va face corpul sa para mai lat decat este. Creati un spatiu intre brate si corp natural.

 #8 Folositi bratele pentru a va incadra fata ridicandu-le, folositi palmele pentru incadrare sau punctati cu degetul spre ceva. Jucati-va cu un obiect, va puteti potrivi cercelul sau puteti tine in mana un buchet, poseta etc.

tips@Nu e importatant ca ambele brate sa fie fotografiate.

 #9 Mainile. La femei, mainile trebuie sa fie alungite, relaxate si gratioase iar degetele sa pastreze aceeasi distanta intre ele. La barbati mana poate fi mai lata, puternica si relaxata iar degetele mai curbate decat la o mana de femei. Va puteti odihni mainile pe picior, un scaun, partener,etc.

#10 Degetele in fotografie pot fi folosite pentru conexiune intre subiecti sau indicare. Puteti atinge cu degetele acel ceva pentru a da senzatia de conexiune sau indicati o directie privitorului in fotografie indreptandu-le spre centrul de atentie dorit. Pentru un portret simplu se recomanda sa fie indreptate spre subiect.

Un articol pe tema asta si aici

#11 Punctul luminos. Atunci cand privim o fotografie suntem atrasi de cel mai luminos punct din compozitia ei. Din acest motiv trebuie sa ne asiguram ca cele mai luminoase sunt fata, ochii sau o parte din fata. Un zambet aduce intotdeauna un plus de lumina in fotografie.

#12 Privirea. Priviti intr-un punct mai sus decat camera de fotografiat sau intr-o parte. O privire direct in obiectiv transmite un mesaj puternic dar in acelasi timp banal iar privind intr-o parte poate fi mai intim si elegant. Intr-o fotografie in care sunt 2 sau mai multe persoane recomand sa va folositi de privire pentru a interactiona.

Aici puteti vedea o galerie cu fotografii in care pozita este naturala.

Ar mai fi de vorbit despre vestimentatie, culori, si multe altele, dar cu siguranta o vom face in alte postari viitoare.

Ganduri bune.

Share this Post:

Recomandari:

Comentarii

Lasati un comentariu